OSCAR SHORTS 2024 – ANIMATION OG LIVE ACTION

Lørdag 16. marts kl. 14:00 - der er en pause mellem de to sektioner.

Igen i år kan du opleve de Oscar-nominerede kortfilm i kategorierne Live Action og Animation på det store lærred. Hver kategori byder på fem film fra forskellige verdenshjørner. Der er en pause mellem de to kategorier.

De nominerede film er altid præget af høj håndværksmæssig kvalitet og en boblende fortælleglæde – de træk, som Oscar-komitéen traditionelt sætter pris på. Selve den festlige Oscar-prisuddeling finder først sted 10. marts i The Dolby Theatre i Los Angeles. Weekenden efter kan du altså se alle de nominerede film i Biffen Nordkraft.

ANIMATION
’Letter to a Pig’ (Tal Kantor, 17 min.)
’Ninety-Five Senses’ (Jared Hess, 13 min.)
’Our Uniform’ (Yegane Moghaddam, 7 min.)
’Pachyderme’ (Stéphanie Clément, 11 min.)
’War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko’ (Dave Mullins, 11 min.)

LIVE ACTION
’The After’ directed (Misan Harriman, 18 min.)
’Invincible’ directed (Vincent René-Lortie, 30 min.)
’Knight of Fortune’ (Lasse Lyskjær Noer, 25 min.)
’Red, White and Blue’ (Nazrin Choudhury, 23 min.)
’The Wonderful Story of Henry Sugar’ (Wes Anderson, 37 min.)

De prestigefyldte Oscar-statuetter uddeles hvert år af det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Oscar-ceremonien anses for at være en af de vigtigste prisuddelinger i filmens verden. Denne eftermiddag kan du opleve alle de nominerede kortfilm i kategorierne Animation og Live Action på det store lærred. De nominerede film er altid præget af høj håndværksmæssig kvalitet og boblende fortælleglæde. Hver kategori byder på fem film fra forskellige verdenshjørner og har en samlet varighed på godt tre timer. Blandt de 10 film er bl.a. Dave Mullins ’War Is Over!’ inspireret af John Lennons og Yoko Onos musik og eneren Wes Andersons seneste udspil ’The Wonderful Story of Henry Sugar’.

Danmark har fire gange tidligere vundet en Oscar i kategorien Live Action med kortfilmene ’Valgaften’, ’Der er en yndig mand’, ’De nye lejere’ og ’Helium’. Igen i år vi nomineret, nemlig for Lasse Lyskjær Noers 'Ridder Lykke', om en barn- og venneløs mand, som pludseligt må tage afsked med sin kone, har svært ved at erkende sit tab – og sendes ud på en indre rejse.

Prisen er for både del 1 og del 2, dvs. både Live Action og Animation.