DE SMUKKE OG SÆRLIGE 2021 - LUKSUSUDGAVEN   

 

Verden har været lukket, men vi genåbner den med en luksusudgave af 'De Smukke og Særlige', hvor efterårets film tager os med til Bosnien, Mongoliet, Italien, Tjekkiet og Nordirland. I denne sæson bliver du forkælet med nogle fantastiske filmoplæg/foredrag før filmene, bl.a. af forfatter Carsten Jensen og vicedirektør på Nationalmuseet, Lars Højer - og der bliver også plads til en smagsoplevelse.

FILMKLUBBEN

'De Smukke og Særlige' er Biffens egen filmklub for prisvindende og anerkendte premierefilm. Filmene er håndplukket af Biffens personale, og det er film, der ofte kun kan ses i art cinemas som Biffen. Smukke, særlige og originale film, som fortjener et stort publikum. 

Billetter til de enkelte filmvisninger sættes løbende til salg.

 

MEDLEMSKAB 2021

Køb dit medlemskab via nem-tilmeld: https://biffen.NemTilmeld.dk/8/

Kortet kan også købes fysisk i Biffens Café.

Ved køb af medlemskab (50 kr.) får du et klippekort til alle sæsonens 5 film. Hvert klip giver dig ret til filmklubvisningen med oplæg/foredrag søndag eftermiddag (eller du kan vælge en af de ordinære visninger) til en pris á 50 kr. inkl. en kop kaffe. 

 

NYHEDSBREV

Du kan holde dig orienteret om filmene og eventuelle ændringer via filmklubbens nyhedsbrev.

Tilmeld dig De Smukke og Særliges nyhedsbrev ved at påføre din mailadresse, når du tilmelder dig. 

Eventuelle spørgsmål rettes til:

marianne@biffen.eu

OBS!

Alle film vises søndage kl. 16, men foredrag den 12. september og 10. oktober starter kl. 15 (se nedenfor).

Er du forhindret om søndagen, kan filmen alternativt ses til de ordinære visninger, når filmen har haft premiere.

quo vadis, aida? m. Carsten Jensen

Søndag 12. september kl. 15. Foredrag på Skråen i Nordkraft af forfatter Carsten Jensen, før filmen starter i Biffen kl. 16.

Carsten Jensen er aktuel med bogen 'Bjælken i mit øje' – en debatbog om krig, terror, vold og ondskab, der giver nye vinkler på komplekse emner. En mere oplagt foredragsholder til filmen QUO VADIS, AIDA? findes næppe. 

Den Oscar-nominerede film foregår i Bosnien i juli 1995. Aida arbejder som oversætter for FN i den lille by Srebrenica. Da den serbiske hær overtager byen, er Aida og hendes familie blandt de tusinder af borgere, som søger ly i FN-lejren. Som en insider til forhandlingerne mellem FN og den serbiske hærchef, får Aida adgang til afgørende information, som hun er nødt til at reagere på. Hvad er horisonten for hendes familie og folk. Redning eller død?

Premiere 2. september.

Nowhere Special

Søndag 26. september kl. 16. Kort intro i salen.

Billetter HER

Kaffe i Biffens Café fra kl. 15.30.

Vi er i Nordirland. Vinduespudseren, John, bruger sit liv på at tage hånd om sin 4-årige søn, Michael. Moren forlod dem kort tid efter fødslen. Da John får at vide, at han kun har få måneder tilbage at leve i, begynder han at lede efter den perfekte familie, som kan overtage forældrerollen samtidig med, at han prøver at skærme Michael for situationens alvor. Men kan man bedømme en families evne til kærlighed efter et kort møde? Til at starte med er John overbevist om, at han ved, hvad der er en rigtig familie, men efterhånden begynder han at tvivle. Kender han overhovedet sin søn godt nok til at vide, hvad der er bedst for ham?

Premiere 23. september.

DEN GYLDNE JORD m. foredrag

Søndag 10. oktober kl. 15 (Skråen). Foredrag af Lars Højer, Nationalmuseet og Bulgan Njama, Dansk Mongolsk Selskab. 

Billetter HER

Filmstart i Biffen kl. 16. 

I en provins midt på den mongolske steppe lever 11-årige Amra et nomadisk liv sammen med sin mor Zaya, faderen Erdene og lillesøster Altaa. Mens Zaya tager sig af deres dyr, arbejder Erdene som mekaniker og sælger af Zayas hjemmelavede ost på det lokale marked. Deres fredfyldte tilværelse trues af internationale mineselskaber, som graver efter guld og ødelægger jorden omkring dem. Erdene er leder af de sidste nomader, der tør sige fra overfor mineselskaberne, og han prøver at overbevise sine allierede om, at de ikke skal tage imod den kompensation, som selskaberne tilbyder dem. Men da familien bliver ramt af en tragedie, må familiens livsform tages op til genovervejelse.

Premiere 14. oktober.

charlatan

Søndag den 7. november kl. 16. Kort intro i salen.  

Billetter HER

Kaffe i Biffens Café fra kl. 15.30.

”Charlatan” er baseret på den sande historie om Jan Mikolášek, den tjekkiske homøpat, som tidligt i 1900-tallet diagnosticerede og helbredte millioner af mennesker ved hjælp af en unik intuition og viden om urternes og planternes helende kraft. I takt med den voksende succes og øgede opmærksomhed begyndte både det nazistiske og kommunistiske regime at fatte interesse for den ukonventionelle læge. Filmen er udvalgt som Tjekkiets Oscar-bidrag i 2021.

Premiere 11. november.

TRØFFELJÆGERNE fra Piemonte

Søndag 5. december kl. 16. Kort intro i salen.

Billetter HER

Kaffe med 'trøffeloplevelse' i Biffens Café fra kl. 15.30. 

Dybt inde i skovene i Piemonte, Italien, jagter en håndfuld mænd i 70-80 års alderen den sjældne og dyre Alba-trøffel. Svampen har indtil videre ikke kunne dyrkes gennem moderne teknologi, så mændene forsøger sig med andre midler, der er blevet givet videre gennem generationer. En dokumentar om at leve et enkelt, langsomt liv i harmoni med deres loyale hunde og smukke land. Uafhængige af mobiltelefoner og internet, med en forkærlighed for slow food og fællesskab.