FILMKLUBBEN

'De Smukke og Særlige' er Biffens egen filmklub for prisvindende og anmelderroste premierefilm. Filmene er håndplukket af Biffens personale, og det er film, der ofte kun kan ses i art cinemas som Biffen. Smukke, særlige og originale film, som fortjener et stort publikum. 

Billetter til de enkelte filmvisninger sættes løbende til salg.

 

MEDLEMSKAB 2023

Medlemskab kan købes online via NemTilmeld eller i Biffens Café.

Ved køb af medlemskab (50 kr.) får du et klippekort til alle sæsonens 5 film. Hvert klip giver dig ret til filmklubvisningen søndag eftermiddag til en pris á 50 kr. inkl. en kop kaffe (samt oplæg eller sødt til ganen). Du kan alternativt se filmen til de ordinære visninger.

 

NYHEDSBREV

Hold dig orienteret om filmene og eventuelle ændringer via filmklubbens nyhedsbrev. Tilmeld dig 'De Smukke og Særlige's nyhedsbrev ved at påføre din mailadresse, når du køber dit medlemskab. 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Spørgsmål: stine@biffen.eu.

TILMELDING VIA NemTilmeld: 

 PROGRAM FORÅR 2023

Forårsprogrammet 2023 lever fuldt ud op til filmklubbens navn 'De Smukke og Særlige'. Udover hele 6 smukke og særlige film får du oplæg, en guidet vandretur og - naturligvis - lækkerier til kaffen. En fællesnævner for forårets film kunne være relationer. Mellem mor og barn, mester og lærling, gamle venner, elskende, sort og hvid - og sågar mellem dyr, der skal leve sammen side om side i et gammelt egetræ! Filmene bringer os til Himalaya og de italienske alper, til Sydkorea, Frankrig, Marokko, Yorkshire og Sydengland. En verden af film ligger åben. Lad os opleve den sammen. Se hele programmet herunder. 

REGNEN SKYLLER ALT BORT

Søndag 15. januar med oplæg. Forpremiere.

Det Sydkoreanske/japanske drama introduceres af filmformidler og ekspert i asiatiske film, Henrik Rytter. 

Den forgældede Sang-hyeon driver et renseri, mens Dong-soo arbejder for en kirke, der er udstyret med et særligt rum med en luge, hvor forældre anonymt kan efterlade deres baby, hvis de ikke ønsker at beholde barnet. En regnfuld nat afleverer en mor sin nyfødte dreng, men de to mænd sletter sporene fra overvågningskameraerne, stjæler barnet og forsøger at sælge det på det sorte adoptionsmarked. Moderen fortryder dog og vender tilbage efter sin søn, og da det går op for hende, hvad der foregår, forsøger mændene at overbevise hende om, at de kun stjæler børn for at give dem en bedre tilværelse end den, børnehjemmet tilbyder. Endnu et mesterværk fra Hirokazu Kore-eda.

 Premiere 26. januar.

DE OTTE BJERGE

Søndag 12. februar kl. 16. 

Der serveres italienske mandelkager til kaffen før filmen.

Et grandiost og bevægende filmværk om to mænd, der bliver barndomsvenner i en afsidesliggende landsby i bjergene i det nordlige Italien – og siden kæmper med at genetablere venskabet som voksne. Historien strækker sig over fire årtier, hvor de to mænd skiftevis nærmer sig og fjerner sig fra hinanden. Bruno drages af ensomheden i de majestætiske bjerge, mens Pietro søger ud i verden – og undervejs tager ophold i Himalaya, hvor titlens otte bjerge befinder sig. Naturen nøjes nemlig ikke med at agere bagtæppe, men bliver definerende for de to mænd, der begge kæmper med at artikulere deres følelser. Sjældent er venskab skildret med større intensitet. 

Premiere 9. februar.

EMPIRE OF LIGHT 

OBS! Ny dato: Torsdag 9. marts kl. 18:15. 

En hyldest til filmens magi. Biffen byder på et glas bobler i caféen før filmen. 

En kærlighedshistorie, der udspiller sig omkring en biograf i en engelsk havneby i 1980'erne. Oscar-vinderen Olivia Colman spiller overfor en anden Oscar-vinder, nemlig Colin Firth. Hilary (Olivia Colman) har ikke meget styr på livet. Hun er ensom, har psykiske problemer og ser ikke engang film, selv om hun arbejder i en biograf. Hendes liv bliver dog vendt på hovedet, da hun møder en ung sort mand ved navn Stephen (Michael Ward). De forelsker sig, men et forhold mellem en hvid kvinde og en sort mand er ikke velset i en racistisk tid med skinheads i fremmarch.

Premiere 9. marts. Filmen kan ses til alle visningerne herefter. Der er ingen søndagsklub-visning.

EGETRÆETS HJERTE

Søndag den 16. april kl. 16. Forpremiere.

Kl. 14.30 Frivillig guidet vandretur i Lundby Krat med ornitolog Svend Erik Mikkelsen før filmen. Turen varer 45 minutter, hvorefter vi kører i Biffen og drikker kaffe.

Mødested: Grill og ishytten, Lundby Krat, P-plads, Hadsund Landevej 430, 9260 Gistrup.

Smuk fransk dokumentarfilm med musik. EGETRÆETS HJERTE følger de mange og mangeartede familier, som har taget hjem i et gammelt egetræ. Side om side lever de ligesom os i deres eget lille samfund med problemer med naboerne, opdragelse, solidaritet, overlevelse og andre udfordringer.

Premiere 20. april.

THE UNLIKELY PILGRIMAGE OF HAROLD FRY

Søndag 14. maj kl. 16. Forpremiere

Biffen serverer ginger buscuits til kaffen. 

Det britiske drama handler om Harold Fry, der uventet forlader  sin hjemby på den engelske sydkyst og vandrer gennem England for at redde et liv. Han lever ellers et kedeligt og rutinepræget liv sammen med sin gnavne kone Maureen, men da han en dag modtager et brev fra en gammel og døende ven, der befinder sig på et fjernt hospice, bliver han med ét overbevist om, at han er nødt til at besøge hende, hvis hun skal overleve. Han beslutter sig for at gå de flere hundrede miles op til Englands nordligste by for at besøge hende - en rejse, der tager flere måneder.

Premiere 18. maj. 

DEN BLÅ KAFTAN

Søndag den 18. juni kl. 16.

Der serveres kaffe i Biffens Café fra kl. 15.30. 

En elegant sammenvævet kærlighedshistorie fra medinaen i Salé – lige nord for den marokkanske hovedstad Rabat. Her driver ægteparret Halim og Mina en kaftanbutik sammen med den unge lærling Youssef, som deler den samme passion for syning som hans læremester Halim. Det delikate håndværk er i forvejen udfordret af den stadigt mere industrialiserede klæde- og modebranche, da Halim langsomt begynder at fatte mere end bare professionel interesse for sin unge protegé. Filmen er  en - på overfladen - nedtonet, nænsomt skildret kærlighedshistorie - fuld af varme, empati og liflige dufte og indfanget i de smukkeste, sensuelle billeder.

Premiere 15. juni.