FILMKLUBBEN

'De Smukke og Særlige' er Biffens egen filmklub for prisvindende og anmelderroste premierefilm. Filmene er håndplukket af Biffens personale, og det er film, der ofte kun kan ses i art cinemas som Biffen. Smukke, særlige og originale film, som fortjener et stort publikum. 

Billetter til de enkelte filmvisninger sættes løbende til salg.

 

MEDLEMSKAB 2023

Medlemskab kan købes online via NemTilmeld eller i Biffens Café.

Ved køb af medlemskab (50 kr.) får du et klippekort til alle sæsonens 5 film. Hvert klip giver dig ret til filmklubvisningen søndag eftermiddag til en pris á 50 kr. inkl. en kop kaffe (samt oplæg eller sødt til ganen). Du kan alternativt se filmen til de ordinære visninger.

 

NYHEDSBREV

Hold dig orienteret om filmene og eventuelle ændringer via filmklubbens nyhedsbrev. Tilmeld dig 'De Smukke og Særlige's nyhedsbrev ved at påføre din mailadresse, når du køber dit medlemskab. 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Spørgsmål: stine@biffen.eu.

TILMELDING VIA NemTilmeld: 

 PROGRAM EFTERÅR 2023

Vi har glædet os til at præsentere programmet for efteråret 2023. Et program der endnu engang lever fuldt ud op til filmklubbens navn 'De Smukke og Særlige'. Henover efteråret kan du opleve film fra nær og fjern, når vi tager dig med til Marokko, Spanien, England, Finland og Sri Lanka. En fællesnævner for sæsonens film kunne være kærlighed. Kærlighed til naturen, en fremmed, familien, det forbudte og dem der ikke længere er her.

DEN BLÅ KAFTAN

Søndag 3. september KL. 16. Forpremiere.

Biffen byder på marokkansk kaffe før filmen.

Dramaet 'Den blå kaftan' er en kærlighedshistorie fra medianen i Salé udenfor den marokkanske hovedstad Rabat. Filmen følger ægteparret Halim og Mina, der driver en kaftanbutik sammen med den unge lærling Youssef. Det delikate håndværk er i stigende grad udfordret af den mere industrialiserede klæde- og modebranche.Da Halim pludselig begynder at fatte mere end bare professionel interesse for sin unge protegé kompliceres deres liv yderligere. 

 Premiere 7. september.

MUNKEN

Søndag 24. september kl. 16:00

Instruktør Mira Jargil indleder filmen.

Dokumentarfilmen 'Munken' handler om en anerkendt dansk HIV-forsker og familiefar, der på papiret havde det hele. Alligevel forlader han sin familie og sit højtprofilerede job for at blive buddhistisk skovmunk i Sri Lanka. Valget får tunge konsekvenser for familien, der står uforstående tilbage i Danmark. Et dansk dokumentaristpar tager afsted for at filme munkens levevis, men på grund af uoverensstemmelser afbrydes projektet undervejs. Da de en årrække senere bliver kontaktet af munkens nu voksne søn, tager historien en uventet drejning, og filmen genoptages...

Premiere 21. september.

KALD MIG LUCIA (20.000 ARTER AF BIER)

Søndag 15. oktober kl. 16.

Biffen byder på en honningkage i caféen før filmen. 

Mens faren bliver på sit job i byen, tager Aitor (Otero) med moderen ud i de baskiske bjerge for at holde sommerferie hos bedstemoderen. Aitor foretrækker kælenavnet Cocó og nægter at lade sit hår klippe, hvilket ikke møder lige stor forståelse alle vegne. Så han må mestendels selv bakse med sin identitet og vej frem i livet - med moralsk støtte fra moderens tante, som plejer sine bistader på den skrånede bjergside - og som ved et og andet om både den menneskelige natur og den natur, som omgiver os. Vinder af Sølvbjørnen for bedste skuespiller (Sofia Otero) og puplikumsprisen, kåret af Berliner Morgenposts læserjury.

Premiere 12. oktober. 

OBS. på medlemskortet står der '20.000 arter af bier'. Filmen har sidenhen skiftet titel til 'Kald mig Lucía'.

GEORGIES VERDEN (SCRAPPER)

Søndag 12. november kl. 16. Forpremiere.

Oplæg før filmen med stifter af Skyggebørn, Jes Dige.

I denne charmerende og hjertevarme film mødes engelsk socialrealisme og drømmende magi, når den fortæller historien om 12-årige Georgie, der efter sin mors død, bygger sit eget fortryllende univers i udkanten af London. Det er en opløftende, feel-good crowdpleaser. Filmen, der er instruktøren Charlotte Regans første spillefilm, havde verdenspremeire på dette års Sundance Film Festival, hvor den vandt den prestigefyldte Grand Jury Prize. I rollen som Georiges far ses Harris Dickinson, som man har kunnet se i biograffilmene 'Triangle of Sadness' og 'Hvor flodkrebsene synger'.

Premiere 30. november.

OBS. på medlemskortet står der 'Scrapper'. Filmen har sidenhen skiftet titel til 'Georgies verden'.

FALLEN LEAVES

Søndag 10. december. Forpremiere.

Biffen serverer lidt sødt til kaffen. 

Finske Aki Kaurismäki fejrer både kærlighed, mennesker og filmkunst i sin nye, mere end vellykkede komedie, 'Fallen Leaves'. Filmen handler om to ensomme mennesker, der møder hinanden tilfældigt en nat i Helsinki, og falder for hinanden. Filmen havde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes 2023, hvor den vandt Juryens pris.

Premiere 25. december.