FILMKLUBBEN

'De Smukke og Særlige' er Biffens egen filmklub for prisvindende og anmelderroste premierefilm. Filmene er håndplukket af Biffens personale, og det er film, der ofte kun kan ses i art cinemas som Biffen. Smukke, særlige og originale film, som fortjener et stort publikum. 

Billetter til de enkelte filmvisninger sættes løbende til salg.

 

MEDLEMSKAB 2022

Medlemskab kan købes online via NemTilmeld eller i Biffens Café fra uge 33.

Ved køb af medlemskab (50 kr.) får du et klippekort til alle sæsonens 5 film. Hvert klip giver dig ret til filmklubvisningen søndag eftermiddag til en pris á 50 kr. inkl. en kop kaffe (samt oplæg eller sødt til ganen). Du kan alternativt se filmen til de ordinære visninger.

 

NYHEDSBREV

Hold dig orienteret om filmene og eventuelle ændringer via filmklubbens nyhedsbrev. Tilmeld dig 'De Smukke og Særlige's nyhedsbrev ved at påføre din mailadresse, når du køber dit medlemskab. 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Spørgsmål: marianne@biffen.eu.

TILMELDING VIA NemTilmeld: 

 PROGRAM EFTERÅR 2022

Biffen kan endnu engang præsentere et varieret program: En islandsk eftermiddag med foredrag på Skråen og film i Biffen, en japansk thriller, et catalonsk familiedrama, en iransk roadmovie og en humoristisk spansk film, der tager livtag med selve filmbranchen - introduceret af instruktør og teaterchef, Minna Johannesson. 

Official Competition 

Søndag 4. september kl. 16. (Oplæg på Teater Nordkraft kl. 16. Film i Biffen 16.30). 

Det spanske drama indledes af instruktør og teaterchef Minna Johannesson, Teater Nordkraft (Biffens nabo). 

Penélope Cruz og Antonio Banderas medvirker endelig i samme film og spiller med stor humor og spiddende præcis satire i en film om deres egen filmbranche.

I arbejdet med sit nye prestigeprojekt, forsøger filminstruktøren, Lola (Cruz), at tøjle to skuespillegender, som har kæmpe egoer og er indædte rivaler. Den drevne Hollywoodstjerne, Félix (Banderas), er vant til at spotlightet kun tilhører ham, og den radikale teaterskuespiller, Iván (Oscar Martinez), brænder kun for den sande og ægte kunst. Hvem vil være tilbage, når optagelserne endelig begynder…?

 Premiere 1. september.

BEAUTIFUL BEINGS

Søndag 2. oktober kl. 15. (Foredrag på Skråen, film i Biffen kl. 16).

Forpremiere med foredrag før filmen af Birgir Thor Møller, ekspert i islandsk kunst og kultur. Han giver bl.a. sit bud på, hvorfor de er så skrappe til at lave film på Island.

Det islandske drama har vundet flere internationale priser, og er "et menneskeklogt studie" af den sårbarhed, der gemmer sig bag en rå maskulinitet. Filmen handler om drengen Addi, der bor sammen med sin clairvoyante mor, som beslutter sig for at adoptere et mobbeoffer til sin gruppe af outsiders. En barsk skildring fra Reykjavik. Instrueret af Guðmundur Arnar Guðmundsson

Premiere 20. oktober. 

FERSKENLUNDEN I CATALONIEN

Søndag 30. oktober kl. 16. 

Det catalonske drama vandt Guldbjørnen i Berlin 2022. Biffen serverer ferskenlikør til kaffen i Biffens Café før filmen. 

Hver sommer plukker familien Solé ferskner i en stor frugthave i landsbyen Alcarràs i Catalonien. Men dette års afgrøde kan blive deres sidste. Landejerne har nye planer for jorden, hvor der nu skal opsættes solpaneler. For første gang går den tæt sammentømrede familie en usikker fremtid i møde og risikerer at miste både hjem og arbejde. Et personligt og varmt portræt af en familie og dens ubrydelige bånd.

Premiere 3. november.

Hit the Road

Søndag den 27. november kl. 16.

Nyd lidt sødt fra Mellemøsten til kaffen før forpremieren. Kort oplæg af journalist Marianne Knudsen.

Det prisbelønnede iranske drama tager os med på en roadtrup gennem det iranske landskab sammen med en lille familie. Vi ved ikke, hvor de skal hen, men det er tydeligt, at det ikke er nogen nem rejse, de er på. Følelserne sidder udenpå tøjet. Filmen, som er instrueret af den debuterende instruktør Panah Panahi, vandt prisen for Bedste Film til London Film Festival i 2021.

Premiere 8. december.

decision to leave

OBS! Ny dato og tidspunkt: Mandag den 26. december kl. 14. 

Park Chan-wook (Handmaiden mm.) vandt prisen for bedste instruktion i Cannes, hvor den vidunderligt uforudsigelige og overlegent stilfulde japanske thriller havde verdenspremiere i maj. Biffen serverer japansk sødt til kaffen før filmen.

Den søvnløse politiofficer Hae-joon klager over, at der er alt for langt mellem mordsagerne, men et mystisk dødsfald kan måske give ham arbejdsglæden tilbage: En klatrer er drattet ned fra en høj klippe, og offerets forføriske enke, Seo-rae, virker mistænkeligt cool omkring det hele. Snart har hun dog snoet Haejun om sin lillefinger… ’Decision to Leave’ er en slagkraftig romantisk thriller, hvor lidenskab og retfærdighed er omdrejningspunkterne.