HORIZON: EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1)

Premiere: 27. juni
Sprog: Engelsk
Genre: Western
Instruktør: Kevin Costner
Skuespillere: Kevin Costner, Sienna Miller, Sam Worthington, Giovanni Ribisi, m.fl.

Oscar vinder Kevin Costners storslåede, stjernespækkede episke westerndrama. Et ambitiøst filmisk eventyr som strækker sig fra de amerikanske bosættelser mod vest, den amerikanske borgerkrig og skabelsen af det kommende United States of America. En følelsesladet rejse gennem et land i krig oplevet gennem familier, venner og fjender, der alle er ved at opdage, hvad det virkelig vil sige at være USA.

CLUB ZERO

Premiere: 27. juni
Sprog: Engelsk
Genre: Drama
Instruktør: Jessica Hausner
Skuespillere: Mia Wasikowska, Sidse Babett Knudsen, Elsa Zylberstein, Mathieu Demy og Amir El-Masry

Sidse Babett Knudsen troner over Hausners strengt komponerede civilisationskritik. 'Club Zero' deltog i konkurrence ved sidste års Cannes-festival og er et satirisk drama, der går kritisk – og overmåde stilfuldt - i kødet på vor tids forbrugssamfund i almindelighed og kontrol- og perfekthedskultur i særdeleshed. ’Club Zero’ foregår på en international eliteskole for talentfulde unge, hvor Miss Novak (Mia Wasikowska) ansættes af stedets rektor (Sidse Babett Knudsen) som ny ernæringsunderviser. Snart får Miss Novak overbevist en håndfuld elever om, at de skal hellige sig 'bevidst spisning', hvilket i al enkelhed handler om at spise mindre og mindre for at opnå større og større sundhed – fysisk såvel som mentalt. Spørgsmålet er så, om sundhed er sundhed, når den tages til ekstremerne…

KINDS OF KINDNESS

Premiere: 4. juli
Sprog: Engelsk
Genre: Drama, komedie
Instruktør: Yorgos Lanthimos
Skuespillere: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe m.fl.

'Kinds of Kindness' følger en mand uden valg, der forsøger at tage kontrol over sit eget liv; en politimand, der er foruroliget over, at hans kone, som var forsvundet til havs, er vendt tilbage og synes at være en anden person; og en kvinde, der er fast besluttet på at finde en bestemt person med en særlig evne, der er bestemt til at blive en enestående åndelig leder. 

GONDOLA

Premiere: 4. juli
Sprog: Ordløs
Genre: Drama, romantik, komedie 
Instruktør: Veit Helmer
Skuespillere: Nino Soselia, Mathilde Irrmann og Zuka Papuashvili

En ung kvinde rejser tilbage til sin landsby i en smuk dal i Georgien for at deltage i en begravelse. Hun er imidlertid ikke velkommen af den afdødes familie, som heller ikke tilbyder hende logi. Så i et forsøg på at klare sig selv, tager hun arbejde som gondolfører i den lokale gondolbane, der er et vigtigt transportmiddel i den lille dal. Her møder hun en anden ung kvindelig konduktør, sød musik opstår, og gondolvognenes rejser over dalen udvikler sig til en romantisk dans mellem de to unge kvinder. Men svævebanens operatør har også et godt øje til den ene gondolfører, så da han opdager kvindernes romance, forsøger han at sætte en kæp i hjulet på den spirende kærlighed. GONDOLA er en underfundig, ordløs og enormt charmerende film, der vækker minder om Emir Kusturica og Jean-Pierre Jeunets magiske realisme.

MARGUERITES FORMEL

Premiere: 4. juli
Sprog: Fransk
Genre: Drama
Instruktør: Anna Novion
Skuespillere: Ella Rumpf, Jean-Pierre Darroussin og Clotilde Courau

Rørende og håbefuld fortælling om livets uransagelige veje.
Marguerite er en fremragende matematik-studerende på det prestigefyldte forskningsinstitut École Normale Supérieure i Paris, og hendes fremtid som succesfuld og respekteret forsker synes allerede sikret. Som den eneste kvinde på sit hold er hun ved at lægge sidste hånd på sit speciale, som hun skal forsvare over for et hold af forskere og elever. På den store dag ryster en fejl dog ved alt det, hun troede, hun vidste, og hele hendes fundament kollapser. Dybt frustreret beslutter Marguerite sig for at vende matematikken og instituttet ryggen og bygge en ny tilværelse op fra bunden af. Det bliver starten på en rejse, hvor Marguerites møde med nye venskaber - og måske endda kærlighed - lærer hende, at livet ikke altid har et facit.
MARGUERITES FORMEL var i hovedkonkurrencen på Cannes Film Festival 2023. Hovedrolleindehaver Ella Rumpf har vundet prisen for Bedste Nye Kvindelige Skuespiller ved de franske César og Lumière Awards.

THE BIKERIDERS

Premiere: 11. juli
Sprog: Engelsk
Genre: Drama, krimi
Instruktør: Jeff Nichols
Skuespillere: Austin Butler, Tom Hardy og Jodie Comer.

'The Bikeriders' følger gennem 10 år motorcykelklubben ”The Vandals” fra USA’s Midtvesten og hvordan klubben udvikler fra et samlingssted for lokale outsidere til en bande kriminelle, der truer med at ødelægge klubbens unikke livsstil.

WHEN IT MELTS

Premiere: 11. juli
Sprog: Tysk
Genre: Drama
Instruktør: Veerle Baetens
Skuespillere: Sebastien Dewaele, Spencer Bogaert, Charlotte De Bruyne og Naomi Velissariou

Eva vender tilbage til sin hjemby med en stor isblok skjult i bagagerummet på sin bil. Hvordan hænger dette sammen med minderne om en fjern solrig sommer, der for altid ændrede hendes liv? Den anerkendte belgiske skuespillerinde Veerle Baetens debuterer som instruktør med en filmatisering af Lize Spits bestsellerroman Smeltningen. Historien følger en ung kvinde, hvis sommerferie fører til en smertefuld overgang fra barndom til for tidlig voksenliv.

CARAVAGGIOS SKYGGE

Premiere: 11. juli
Sprog: Italiensk
Genre: Drama, biografi, historie
Instruktør: Michele Placido
Skuespillere: Riccardo Scamarcio, Louis Garrel og Isabelle Huppert

Riccardo Scamarcio, Louis Garrel og Isabelle Huppert spiller hovedrollerne i Michele Placidos eksplosive portræt af Caravaggio og hans samtid. Kunstneren var kontroversiel allerede i sin alt for korte levetid. I sine berømte malerier, ofte med motiver fra den kristne mytologi, benyttede han prostituerede og kriminelle som modeller, og han var kendt for at frekventere tavernaer bevæbnet med sværd og levede i det hele taget på kanten af loven. Kirken var heller ikke glad for hans efter deres mening respektløse gestaltning af religiøse figurer og sendte en slags agent - kaldet L'Ombra (Skyggen) - efter ham. Under efterforskningen syltes kirkens udsendte dog mere og mere ind i Caravaggios affærer - på liv og død. ’Caravaggios skygge’ er en storslået thriller, der udspilles med den italiensk barok som bagtæppe.

MEMORY

Premiere: 25. juli
Sprog: Engelsk
Genre: Drama
Instruktør: Michel Franco
Skuespillere: Jessica Chastain og Peter Sarsgaard

Oscarvinder Jessica Chastain og Peter Sarsgaard (som vandt skuespillerprisen i Venedig for sin præstation) er begge fremragende i Michel Francos bevægende drama fra Brooklyn, hvor to sårede sjæle med en fælles fortid genforenes. Sylvia (Chastain) lever et enkelt og struktureret liv – og har kun plads til sin datter og arbejdet på et plejehjem. Men så tager hun alligevel til fest med sine gamle klassekammerater fra skoletiden – og møder den mystiske Saul (Sarsgaard). Og så er banen ellers kridtet op for et mesterligt drama om erindringens labyrinter og mindernes betydning for vores liv.

DEN MODERNE KVINDE

Premiere: 25. juli
Sprog: Fransk og italiensk
Genre: Drama, biografi
Instruktør: Léa Todorov
Skuespillere: Jasmine Trinca og Laïla Bekhti

Vi befinder os tidligt i 1900-tallet, hvor Lili d’Angely lever et glamourøst og letlevende liv i luksus. Men Lili har en hemmelighed: Hendes lille datter har indlæringsvanskeligheder, og Lili har i mange år holdt hende skjult i frygt for at få ødelagt sit gode ry.

I desperation rejser Lili til Rom, hvor hun opsøger Maria Montessori for at få hjælp. Maria er en ung læge og pioner, der er ved at udvikle en ny og revolutionerende læringsmetode. Men Maria gemmer også selv på en hemmelighed: En uægte søn, der ligesom Lilis datter, må holdes skjult for omverdenen. Da Maria en dag står over for det ultimatum, at måtte vælge mellem sønnen eller karrieren, forener de to kvinder deres kræfter for at gøre sig fortjent til en plads i mændenes verden – og skabe historie!

Hovedrollen som den legendariske Maria Montessori i denne varme, rørende og inspirerende film spilles af Jasmine Trinca, som senest har kunnet nydes i biograferne i Paolo Genoveses “Kærlighedens superhelte”. Lili d’Angely spilles af César-prisvinderen Leila Bekhti, som blandt andet kendes fra Jacques Audiards “Profeten”.