NATTEVAGTEN - THE ORIGINAL

Et tåkrummende gensyn

For snart 30 år siden fik Ole Bornedal 465.000 danskere til at krybe sammen i biografstolen med filmen ''Nattevagten''. Og nu er han klar med efterfølgeren ''Nattevagten – Dæmoner går i arv'' der om få uger har biografpremiere.

Vi varmer op til premieren med et tåkrummende gensyn med filmen ''Nattevagten – The Original'' fra 1994. Så hvis du ikke var modig eller gammel nok til at se filmen dengang, eller hvis du bare gerne vil se den igen, har du muligheden fredag den 8. december kl. 20:40.

 

I Ole Bornedals gyser-sensation fra 1994 møder vi to jurastuderende venner, Martin og Jens. Den ene er nogenlunde fornuftig, den anden er nærmest bindegal. De udfordrer hinanden med hvem der først kan stille den anden på en prøve, som han ikke tør gennemføre.
Det medfører at Martin tager et studenterjob som nattevagt på Retsmedicinsk Institut og skal her gå regelmæssige runder i de rum, hvor de døde opholder sig inden deres endelige hvile. Samtidig finder en række bestialske kvindemord sted i København, og der begynder at foregå mystiske og uhyggelige ting på instituttet. Martin opdager til sin skræk, at flere spor peger mod ham selv som morderen.