CPH:DOX

Biffen er en del af Copenhagen International Documentary Film Festival - en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Med afsæt i dokumentarfilmen sigter vi mod at bygge bro samt skabe nye kreative perspektiver og krydstænkning mellem film og en bred vifte af relaterede kunst- og medieformer. 

CPH:DOX 20 - Kampen om Grønland_poster
CPH:DOX 20 - Kampen om Grønland

18. marts kl. 18.30: En af verdens største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX, byder velkommen til film og debat i Biffen Nordkraft, med en verdenspremiere på en ny dansk dokumentarfilm. KAMPEN OM GRØNLAND har kun én gang tidligere været vist, nemlig til åbningen på CPH:DOX i København. Billetter kan købes, men ikke reserveres.

Trump vil købe Grønland og Danmark har svært ved at slippe taget helt. Men hvad vil grønlænderne selv? I denne dokumentar møder vi en række unge grønlændere, der på hver deres måde engagerer sig i kampen for deres land. Vi følger Josef, der rapper om selvstændighed, Kaaleeraq der som nyslået politiker kæmper for selvstændighed som politiker og Tillie der har grundlagt et nyt parti for øget samarbejde i Rigsfællesskabet. For få danskere ved nok om det grønlandske samfunds drømme og ønsker, men her er en mulighed for at blive klogere.

Mere info
CPH:DOX 20 - Shade Grown Coffee_poster
CPH:DOX 20 - Shade Grown Coffee

21. marts kl. 16: Filmen er et must for kaffeelskere og klimaforkæmpere. Økologi, bæredygtighed og idealisme mødes på en alternativ vej til en virkelig god kop kaffe - som vi i øvrigt serverer før filmen. Eng. dialog uden danske undertekster. 

Drevet af kærligheden til kaffe og lysten til at skabe konkret forandring følger ‘Shade Grown Coffee’ vejen fra kaffeplantens spæde vækst og røde bær til den dampende varme kop kaffe, der serveres over hele verden - også hos danske Coffee Collective. Filmen undersøger den globale kaffeproduktion og giver et konkret indblik i en helt særlig dyrkningsmetode, som gavner både naturen og de mennesker, der arbejder på de skyggefulde kaffeplantager verden over. Kaffe er en storindustri, men fra Etiopien til Jamaica kæmper ildsjæle for en bæredygtig fremtid.

Mere info
The story of Plastic i Biffen_poster
The story of Plastic i Biffen

Klima- og natursociolog Anne Sophie Gøllnitz introducerer THE STORY OF PLASTIC og deltager efterfølgende i en Q&A. Dokumentaren vises med engelske undertekster.

Aqua-Lene havde ret i én ting: vi lever i en plastikverden. Fra mikrofauna og fisk, til uendelige engangsprodukter, der skyller op på strande overalt på kloden. De dybere årsager til den katastrofale, menneskeskabte udvikling er imidlertid flettet sammen i et globalt net af markedskræfter, der afhænger af fossile brændstoffer og som holder kloden i et jerngreb. Plastikinvasionen kan synes total, men måske er der alligevel plads til forandring. Første skridt er at blive bevidst om plastikproblemets egentlige placering i en global fortælling, og det første skridt starter her.

Mere info
CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Den næste udgave af festivalen finder sted fra 18. til 29. marts 2020.  Biffen er en del af CPH:DOX og viser udvalgte film fra festivalen.